Kategorie

 

Článek

..životopis..

24.07.2011 21:52 - kikin.kaa - ..životopis.. - komentáře (3)

Povolání: Herečka

Datum narození: 15. 4. 1990 (Paříž)

Výška: 168 cm

Pravé jméno: Emma Charlotte Duerre

Rodiče: Jacqueline Watson a Chris Watson

V jejich 5 letech se rodiče rozvedli Emma se se svým mladším bratrem Alexem přestěhovala do Oxfordshire, kde žijí sesvou matkou. Jelikož Emma do pěti let vyrůstala ve Francii, tak kromě angličtiny mluví plynně francouzsky.

V 7 letech Emma vyhrála svou první cenu ve školní recitační soutěži. Bylo jí právě 9 let, když muž z castingové agentury cestoval po všemožných školách v Anglii a hledal talentované děti pro konkurs do prvního filmu o Harrym, Ronovi a Hemioně. Emma si vzpomíná, že do toho šla (na konkurs) kvůli svým kamarádům a také proto, že si myslela, že by to mohla být zábava... Poté, co producent vybral herce do dvojice Rona a Harryho, byla Emma zavolána do kanceláře produkce spolu s Rupertem Grintem, kde jim oboum bylo sděleno, že vyhráli role Hermiony a Rona.

V deseti letech tedy Emma začala točit svůj první film v roli Hermiony Grangerové ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců - první část série filmů o Harrym Potterovi. Celá série byla natočena podle velmi populárních knih J.K.Rowlingové. Rowlingová dosud Emmu nepoznala, zatím si jen povídali po telefonu. I tak ale zjistila, že se Emma skvěle hodí ke ztvárnění její postavy Hermiony Grangerové...

V den, kdy do kin vešel Harry Potter a Kámen mudrců bylo zlomeno již mnoho rekordů a Emmino vystupování ve filmu mělo ohlas po celém světě.

Dodnes Emma pracuje na sérii o Harry Potterovi a nyní ve věku 18 let má velký úspěch s filmy : Harry Potter a Tajemná komnata, Harry Potter a Vězeň z Azkabanu, Harry Potter a Ohnivý Pohár, Harry Potter a Fénixův řád. V těchto dnech se již natáčí 6. díl série o Harrym Potterovi a to Harry Potter a princ dvojí krve. Emma Watson již také podepsala smlouvu s Warner brothers na roli Hermiony v poslední části "potterovské" série - Harry Potter a Relikvie smrti.

V roce 2007 také Emma ztvárnila roli Pauline Fossil v televizní adaptaci románu Heidi Thomas Ballet Shoes.

Ve svém volném čase Emma sportuje (hraje pozemní hokej, házenou...). Zajímá se o umění (chlubí se tím, že má ve filmovém ateliéru tu nejbarevnější a nejlépe zkrášlenou skříňku na oblečení). Mezi její oblíbené aktivity také patří cestování, tanec (street jazz, hip hop, salsa a také klasické tance, které si mohla vyzkoušet i před kamerou u příležitosti plesu v Harry Potter a Ohnivý pohár) a zpěv. Miluje navštěvování přátel. Ráda se baví jako normální teenager, což je také jeden z důvodů, proč Emma tolik působí na lidi po celém světě.

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

18.03.2014 14:24 arinka

Dělám na ni mluvní cvičení.

25.07.2011 21:15 wjt

N-se mi nenapsalo

25.07.2011 21:14 wjt

to jsem ani nevěděl,že je Fracouzka